Definisjoner og typer papir som brukes ved utskrift

Offsettrykk ved hjelp av ulike papirkvaliteter, som skiller seg fra hverandre i bruk, vekt, kvalitet og andre parametere. Det er mange parametere som bestemmer egenskapene til papiret :. Optisk, fysiske, mekaniske, kjemiske og andre kunder og designere er primært interessert i innstillinger som lysstyrke, tetthet, tetthet og tekstur. Og alternativer som mekanisk styrke, uttørkingssvinn, porøsitet, karakterstyrke dekselet elektrifisert mer opptatt av skrivere og teknologer. La oss se på noen av disse alternativene.

Papirvekt – avgjør vekten av et papirark i byen med et areal på 1 m². I offsettrykk er mest brukt typer verdipapirer med en tetthet på mellom 60 og 300 g / m².

Tettheten av avispapir – 45-60 g / m²;
Xerox papir – 80 g / m²;
Papir kort – 200-250 g / m²;
for brosjyrer og løpesedler – 100-170 g / m²;
kalendere og plakater – 135-200 g / m².

Glossy (mot kjennetegn er ugjennomsiktig). Glanset papir bildet er mer mettede farger og anbefales for utskrift av fargebilder. Men på den annen side er det ikke anbefales for utskrift av store mengder liten tekst på glanset papir – på grunn av høy kontrast og lysstyrke vil raskt trette øyne.

Hvit – evnen til å reflektere lys papir. Det uttrykkes ved den reflektans (forholdet mellom reflektert lys intensiteten av innfallende). Hvitt papir varierte 60-98%. Den største kontrasten mellom elementer i print og bakgrunn, er bedre det trykte bildet oppfattes.

Åpenhet – evne til papir til å overføre lys uten distraksjon. I de fleste tilfeller er en slik karakteristikk av papir ansett som en ulempe fordi utskrifts på baksiden av papiret er synlig.
Typer verdipapirer, som oftest brukt i trykkeribransjen

Glanset papir – den mest populære typen papir i trykkeribransjen (spesielt reklame). Den har en overflate som er belagt med et spesielt lim, som skjuler fiberen. Det er glatt, jevn trykk og en meget høy grad av hvithet.

https://www.office1.bg/O1S+PREMIUM+%D0%A5%D0%90%D0%A0%D0%A2%D0%98%D0%AF+%D0%9A%D0%9E%D0%9F-c3584-a1505100098/

Dekket – denne boken har en spesiell polymer film av forskjellige farger på overflaten. Det er preget av høy reflektivitet. Den brukes til å lage visittkort, deksler og mapper.

Med lettelse – i produksjonen av denne boken bruker en spesiell fremgangsmåte for overflatebehandling med anvendelse av modeller for lindring. Det finnes mange varianter av denne modellen Surface: frost, elfenben lin, kulde, etc.

Lim – papir og baksiden av det klebrige lag som er dekket med lett fjernbare beskyttende papir. Det er et stort utvalg av farger, samt bestrøket og ubestrøket papir, transparent og metallisert. Den vanligste selvklebende papir brukes som en merkelapp på beholderne for plast og glass, etiketter på kroppen av en rekke enheter, reklame i offentlig transport.

Kopierende – den lar deg kopiere originale papir ved å skrive penn eller skrivemaskin, uten bruk av indigo. For slike dokumenter med papir av ulike farger, og hver av de neste ark ved hjelp av en annen farge. Det er viktig at riktig plassering og prioritert rekkefølge av slike plater.

Papp – er preget av stivhet, tykkelse og vekt.

Spesielle graderinger av papir – papir med mikroskopiske inneslutninger (tengris, flanell) og spesiell overflatestruktur (Cashmere). Den brukes til å lage spesielle kunstneriske effekter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *